2009-12-04 17:54:35• hírek • Gozner Gertrud

Színes léggömbök Szatmárnémeti egén

December ötödikén emlékeznek meg világszerte az Önkéntesek Világnapjáról.

Ennek alkalmából december negyedikén, pénteken a Szatmárnémeti Caritas szervezet Önkéntesközpontja közösségi akciót rendezett a Coposu sétányon. Az akció célja a közösség figyelmének felhívása volt az önkéntes munka jelentőségére, valamint önkéntesek toborzása.

A Caritas által a helyszínen felállított sátorhoz vártak mindenkit, aki volt már valaha önkéntes, akit érdekel mit jelent az önkéntesség, és azokat akik lehetőséget keresnek, arra hogy önkéntessé váljanak - tudtuk meg a szervezőktől. Az Önkéntesközpont csapatának legfontosabb célkitűzése, hogy minél több jelentkezőt vonjanak be a munkájukba a középiskolások és a szabadidővel rendelkező szatmáriak köréből.

Az érdeklődők kérdéseket tehettek fel az Önkéntesközpont munkájával kapcsolatosan, illetve egy üzenőfalon keresztül megoszthatták a gondolataikat a többiekkel. 16.30-kor pedig egy ünnepségre kerül sor a Szatmárnémetiben tevékenykedő önkéntesek tiszteletére: az érdeklődők és résztvevők nevét felírták héliummal megtöltött léggömbökre, amit együtt a magasba engedtek.

A Caritas Önkéntesközpontjának több mint 500 tagja van. A jeles nap alkalmából az Aurel Popp Művészeti Líceum, a Constantin Brancusi Iskolacsoport, a Mihai Eminescu Kollégium, az Elisa Zamfirescu Iskolacsoport, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, a Református Gimnázium, az Élelmiszeripar Líceum, a Kereskedelmi líceum, a Doamna Stanca Kollégium, az IC Bratianu és a Traian Vuia Műszaki Kollégium és a Hám János Iskola fiatal önkéntesei köszönő-leveleket és diplomákat vettek át.


Az újközpotban ünnepelte pénteken a Caritas az Önkéntesek Világnapját.


Több száz lufit engedtek szabadon a Caritas fiatal önkéntesei.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: